Vino să explorezi împreună cu alți colegi dascăli moduri în care să trăiești valoarea empatiei în sala ta de clasă, în școală și în afara ei.
Cum ai putea să cultivi compasiunea în relația cu tine, cu elevii tăi, cu părinții acestora sau cu colegii tăi?
Cum ai putea să îți trăiești meseria cu mai multă bucurie și autenticitate?
Te invităm să descoperi alături de grupul de studiu online.
Începem marți 30 iunie, ora 17:00.
Întâlnirile au loc online (Zoom), săptămânal, 10 săptămâni la rând, până inclusiv în 1 septembrie.
Poți participa la o întâlnire sau la mai multe, după cum îți dorești.
Grupul este dedicat învățătorilor, profesorilor, facilitatorilor, consilierilor școlari și psihologilor școlari.
Se adresează celor care au deja conceptele de bază din Comunicarea nonviolentă (au participat la atelierul de la SEED sau la o altă introducere în această temă).
Participanții sunt rugați să procure cartea Life-Enriching Education – Marshall Rosenberg, înainte de începerea grupului de studiu.
Cartea e disponibilă doar în limba engleză, întâlnirile se vor desfășura în limba română.
Pentru înscriere completază formularul până în 29 iunie, ora 23:00.
https://forms.gle/qpmNgWt8kHxB4EnX7
La ce să te aștepți?
Un format asemănător unui grup de lectură, cu accent pe partea practică.
Pentru fiecare întâlnire, vei fi invitat să citești câte un capitol din cartea lui Marshall Rosenberg: Life-Enriching Education.
În timpul întâlnirii:
– vom reflecta asupra temei principale din capitol
– vom practica conceptele prin exerciții de introspecție, jocuri de rol și alte abordări utile
– vom exersa empatia cu noi și între noi
Pentru a participa încurajăm o donație între 25 lei și 50 lei/întâlnire. Poți face viramentul înaintea întâlnirii la care participi sau la scurt timp după.
Banii se virează în contul Asociației Părinți în Dialog, CIF: RO 3597418, Cont: RO74BTRLRONCRT0532752201, deschis la Banca Transilvania.
E important ca la secțiunea “Detalii” să menționezi: Donație (doar atât, aceasta este procedură transmisă de la contabilitate).
Dacă îți dorești să participi, însă motivele financiare reprezintă o piedică, scrie-ne un email la contact@scoalababel.ro și împreună vom găsi o soluție.
Despre facilitator – Manuela Murariu
Manuela este membru fondator al Școlii Gimnaziale Babel din Timișoara și totodată profesor de limba engleză și germană în cadrul acestei școli. Este instructor yoga certificat (din 2017) și se află în proces de certificare ca trainer de Comunicare nonviolentă de mai bine de un an de zile.
Când a pus bazele Școlii Babel, în 2015, alături de ceilalți membri fondatori, a ales să includă principiile Comunicării nonviolente în modul de lucru al școlii.
„Ne aduce mult sprijin să avem la dispoziție un instrument în a clădi relații autentice, bazate pe încredere și compasiune, în care să transmitem copiilor și adulților din școală că este valoros cum se simt, ce valori au și cum se vede din perspectiva lor învățarea.”
„Cursurile legate de Comunicarea nonviolentă în educație sunt pentru mine, în primul rând, un prilej de bucurie, bucuria de a împărtăși că se poate face școală și ancorați în conectarea de la inimă la inimă.”