Școala Babel și Învățarea experiențială
Ultimele săptămâni ne-au adus întâlniri frumoase cu părinți ce au venit către noi cu aceeași întrebare: care vor fi metodele de învățare la Școala Babel? ce va fi diferit față de o școală obișnuită?
Când am imaginat Școala Babel, am pornit de la a ne exprima sepranțele și a ne bucura că avem așa de multe în comun copii, părinți, profesori. Nici prin gând nu ne-a trecut că în lumea aceasta ar exista, undeva la o Universitate din Belgia, cineva care scrie constant și promovează la nivel european un tip de abordare a învățării și o metodologie ce se potrivesc exact cu speranțele noastre.
Este vorba de Învățarea Experiențială, iar dr. Ferre Laevers este persoana care, de la Universitatea din Leuven (Belgia), publică și dezvoltă metodele acestei abordări. Numeroase școli din Belgia și Olanda pun în practică cu succes aceste metode, pe care le-am văzut transpuse în realitate cu ocazia vizitei la Școala Fonkeling (Olanda). Imaginile vorbesc poate mai mult decât cuvintele.
Ce ne-a încântat cu ocazia acestei vizite a fost sentimentul de familiaritate cu un mediu de învățare și cu metode de lucru pe care le-am utilizat constant în timpul celor 11 ani de lucru cu copiii în cadrul cursurilor de limbi străine la Babel.
Pentru a explora principiile și metodele Învățării Experiențiale, începem ABC-ul Școlii Babel, un glosar de termeni esențiali pentru a înțelege inovația în educație adusă prin Învățarea Experiențială. În cazul în care doriți să primiți aceste informări, puteți să vă abonați la blog-ul nostru.