Dezvoltăm competențe
Întregul program de învățare este gândit în jurul dezvoltării competențelor copilului. Învățăm pas cu pas pentru a face tot mai multe în lumea în care trăim.
Prin experiențe practice și lucrul în proiecte, cercetăm, ne punem întrebări, aplicăm ceea ce știm. Rolul profesorului este de a crea contexte pentru dezvoltarea competențelor, a urmări progresul fiecărui copil și a sprijini acolo unde este nevoie.
Ne concentrăm pe proces
Rezultatele (dezvoltarea de competențe) sunt la fel de importante ca procesul prin care ele se dobândesc. Acest proces implică eliminarea sentimentelor de frică și rușine din tot ceea ce înseamnă relația de învățare (profesor-copil, copil-copil), înlocuirea motivației extrinseci (prin pedepse și recompense) cu motivația naturală a copilului pentru învățare. Activitățile propuse urmăresc interesele naturale ale copiilor și dorința lor de a reuși. Astfel, ne dorim ca prin școală copiii să-și mențină dragul de învățare cu care au fost înzestrați.
Cultivăm pasiunea și responsabilitatea
Ne dorim să aducem în fața copiilor persoane care prin propriul exemplu modelează ideea de implicare și pasiune pentru diferite domenii ale lumii din jur. Învățători ce sunt pasionați de învățare, artiști care se îngrijesc de frumosul din lume, grădinari ce se preocupă de natură, ingineri și doctori pasionați de găsirea de soluții. De multe ori, părinții pasionați de un anumit domeniu se alătură demersurilor profesorilor, fiind invitați să împărtășească din pasiunea lor.