Învățare Experiențială la dimensiune europeană a fost un proiect cu impact extrem de important pentru Școala Babel aducând o consolidare a expertizei la nivel de echipă, oportunități noi pentru parteneriate cu școli din Belgia și Olanda, cu centrele de formare a profesorilor din aceste țări. La un alt nivel, prin Centrul Român pentru Educație Experiențială, observăm o deschidere foarte mare la nivel de comunitate locală, națională și internațională pentru a putea contribui într-un mod sustenabil la schimbarea în educație în România.
În cadrul prime mobilități, realizată în perioada 29.08.2021 – 04.09.2021, 6 profesori din echipa școlii au beneficiat de formarea „Train the Trainer on Experiential Education„, realizată de către CEGO – Centrul de Învățare Experiențială al Universității din Leuven.
La cea de-a doua mobilitate, 17.10.2021 – 23.10.2021, 8 membri ai echipei Școlii Babel au participat la formarea „Experiential based learning” susținută de către Tweemonds – Centrul pentru stare de bine și implicare în educație din Olanda.
Te invităm să descoperi, citind articolul nostru de pe blog, cât de multe am învățat prin experiența acestui proiect.
În pagina „Resurse educaționale” găsești fișe cu activități din Arhipelagul Talentelor, pe care le poți folosi la clasă.
În 11 decembrie 2021 am lansat Centrul Român pentru Învățare Experiențială, alături de comunitatea Școlii Babel și partenerii noștri. Ne-a onorat prezența domnului Primar Dominic Fritz, a domnilor Consuli ai Olandei și Spaniei, dl. Marius Popa și dl Jose Miguel Viñals Ariño, a domnului Rector al Universității Politehnica Timișoara, dl Florin Drăgan și a domnului Prorector al Universității de Vest, dl Madalin Bunoiu, a domnilor Consilieri Locali Razvan Stana și Dan Diaconu.
Rămâi conectat la subiectul Învățării Experiențiale urmărind pagina de facebook dedicată: https://www.facebook.com/invatareexperientialaromania.
Învățare Experiențială la dimensiune europeană este un proiect finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene, prin Agenția Națională din România (ANPCDEFP) în cadrul KA1, Mobilitatea persoanelor în scopul învățării – Educație școlară , proiect cu numărul – 2020-1-RO01-KA101-079260.